вторник, 15 септември 2020 г.

ПИТКА '' КРЪНЧ''

 ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ НА МОЯ БЛОГ..С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ ВИ СПОДЕЛЯМ НАЧИНА , ПО КОЙТО ПРИГОТВЯМ МОЯТА ЛЮБИМА ПИТКА '' КРЪНЧ''!


ПИТКА" КРЪНЧ" !
ЗА МАЯТА:
1 кубче мая,жива
1 ч.лъж захар
100 мл пр.мляко
ЗА ТЕСТОТО :
4-5 яйца
1,200÷1,300кг брашно
Около 20 гр масло,разтопено
80 мл олио, което се усвоява в брашното, след като е замесено тестото...
1 суп лъж сол
400 мл затоплено прясно мляко
За намазване между корите останалото масло от 1 пак (125 гр), може да добавите и разтопена мас по желание.
Сирене- 300 гр
Моята форма на тази питка е 26- 28 mm!






НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

1. Активирайте маята по начина,който съм написала над снимките.

2. Замесете средно меко тесто.


3. Оставете го да поотпочине около 20 минути.

4. Разточете го на правоъгълна кора.



5.Намажете с масло.


6. Поръсете със сирене.


7. Завийте на руло.




8. Обърнете го и го разрежете на половина ,като не разрязвате от началото.



9. Прехвърлете единия край върху другия като се получава плитка.




10. Така получената плитка завийте на охлюв и поставете в тавичката с диаметър 26 см.




11. Оставете питката да узрее пак...до удвояване на обема й.

12. Изпечете в ГОРЕЩА фурна на 180 градуса.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар