ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ НА МОЯ БЛОГ..С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ ВИ СПОДЕЛЯМ НАЧИНА , ПО КОЙТО ПРИГОТВЯМ МОЯТА ЛЮБИМА ПИТКА '' КРЪНЧ''!
ПИТКА" КРЪНЧ" !
ЗА МАЯТА:
1 кубче мая,жива
1 ч.лъж захар
100 мл пр.мляко
ЗА ТЕСТОТО :
4-5 яйца
1,200÷1,300кг брашно
Около 20 гр масло,разтопено
80 мл олио, което се усвоява в брашното, след като е замесено тестото...
1 суп лъж сол
400 мл затоплено прясно мляко
За намазване между корите останалото масло от 1 пак (125 гр), може да добавите и разтопена мас по желание.
Сирене- 300 гр
Моята форма на тази питка е 26- 28 mm!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. Активирайте маята по начина,който съм написала над снимките.
2. Замесете средно меко тесто.
3. Оставете го да поотпочине около 20 минути.
4. Разточете го на правоъгълна кора.
10. Така получената плитка завийте на охлюв и поставете в тавичката с диаметър 26 см.
12. Изпечете в ГОРЕЩА фурна на 180 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар