КОГАТО НЕЩО СЕ ПРАВИ С МНОГО ЛЮБОВ-РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ ЗАКЪСНЯВАТ!
Погача " ЩАСТИЕ"
Такава е тя за мен,защото неотдавна я приготвих с много любов за здравето и щастието на дъщеря ми!
Такава е тя за мен,защото неотдавна я приготвих с много любов за здравето и щастието на дъщеря ми!
ПРОДУКТИ:
1 кубче жива мая (42 гр)
Към него- 100 мл топло прясно мляко
1 суп. лъж захар
1 кубче жива мая (42 гр)
Към него- 100 мл топло прясно мляко
1 суп. лъж захар
ЗА ТЕСТОТО:
3 яйца +1 белтък
400 мл топло прясно мляко
5- 6 лъж разтопено масло от 125 гр пакетче
3- 4 суп лъж кисело мляко
1 суп лъж сол
Брашно около 1,00 кг- 1,200 кг
ЗАБЕЛЕЖКА :
Останалото масло използвайте за намазване между корите.
3 яйца +1 белтък
400 мл топло прясно мляко
5- 6 лъж разтопено масло от 125 гр пакетче
3- 4 суп лъж кисело мляко
1 суп лъж сол
Брашно около 1,00 кг- 1,200 кг
ЗАБЕЛЕЖКА :
Останалото масло използвайте за намазване между корите.
ЗА ДЕКОРАЦИЯ- МИКС ОТ СЕМЕНА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесете средно меко тесто
Оставете го да се поотпусне за около 20 минути
Разделете тестото на малка топка ( която ще разтелете под литенцата) ,голяма ( от която ще оформите листенцата ) и средна за бордюра
Започнете с оформянето
Разточете правоъгълна кора ,която намажете с мазнина
Завийте на руло и разположете покрай стените на тавата.
Нарежете я на шайби с ножица
След това продължете с голямото топче
Разделете го на 4-ри
Разточте 4 кръгли кори
Намажете с мазнина помежду тях, като последната не намазвайте
Положете ги една върху друга
Разрежете на 8 триъгълника,до края
Оформете ''листенцата''
Сложете под '' листенцата' най- малкото топч,което разтелете като катма,за да се повдигне малко мястото под тях.
Оставете погачата да узрее до удвояване на обема си.
Намажете с жълтък,олио и прясно мляко
Изпечете на 180 градуса.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар